Principală  —  IMPORTANTE   —   30 de zile de arest…

30 de zile de arest pentru șoferul care a provocat accidentul de duminică. Ce pedeapsă riscă

Magistrații au admis, în mod integral, demersul Procuraturii municipiului Chișinău de arestare pentru 30 de zile a tânărului, care a provocat accidentul rutier din noaptea de sâmbătă spre duminică din centrul capitalei.

La 18 mai acesta a fost pus sub învinuire pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În noaptea de 17 mai s-a produs un grav accident de circulație la intersecția str. Ismail cu bd.Ștefan cel Mare. Un Audi, condus de un tânăr de ani 27 ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe bd. Ștefan cel Mare s-a ciocnit cu o mașină de taxi, Toyota, condusă de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail. În taxi se afla și un pasager.

Astfel, în urma impactului Audi s-a tamponat cu un automobil „Dacia Logan”, condus de un bărbat de 40 de ani și în care se afla și o pasageră. În urma loviturii, automobilul Dacia Logan a fost proiectat într-un automobil de marca Volkswagen, care era parcat.

Înurma impactului violent, șoferul automobilului de model „Toyota” și pasagerul acestuia, au decedat pe loc, iar șoferii celorlalte unități de transport și pasagerii acestora au au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.