Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zone întregi din vestul Greciei…

Zone întregi din vestul Greciei se confruntă cu inundații, pene de electricitate și drumuri impracticabile din cauza unui ciclon

Foto: Profimedia

Grecia a fost lovită de un dezastru natural de proporții. Localnicii spun că nu au mai văzut ceva similar în viața lor. Zone întregi din vestul Greciei, insule din Marea Ionică de obicei pline de turiști, se confruntă cu inundații, pene de electricitate, drumuri impracticabile din cauza copacilor și stâlpilor puși la pământ. Vinovat este ciclonul Ianos, care a lovit cu forța unui urgan și care acum se deplasează încet din Marea Ionică deasupra Peloponezului și a insulelor din Marea Egee, anunță Digi24.ro.

Există și curse aeriene redirecționate, din cauza condițiilor improprii de aterizare și decolare. Școlile au fost închise, copiii se vor întoarce abia luni la cursuri.

Situația este fără precedent. Sunt aici de 37 de ani și este pentru prima dată când vedem un astfel de coșmar. Nu am dormit deloc, situația este critică. Întreaga fațadă a tavernei mele a fost distrusă, vântul a spulberat-o”, spune un localnic.

Ciclonul Ianos este un ciclon mediteranean, cunoscut sub denumirea de ”medicane”, care se preconizează să lovească mai întâi Insulele Ionice, în vest, înainte de a ajunge în peninsula Peloponez (sud) sau chiar la Atena.