Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky despre negocierile cu rușii:…

Zelensky despre negocierile cu rușii: ei ne oferă să ne predăm, să le acceptăm „pacea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, consideră că negocierile cu Federația Rusă nu sunt un dialog, ci un ultimatum din partea Rusiei. Președintele urainean a anunțat acest lucru în cadrul unei întâlniri online cu reprezentanți ai presei africane. El a subliniat că Ucraina nu a început acest război, dar îi va pune capăt.

Potrivit președintelui, negocierile cu Federația Rusă sunt atunci când „ni se leagă mâinile, ni se taie limba”, apoi se spune că sunt gata să vorbească.

Vom termina cu victorie. Orice război se termină… cu negocieri. Dar vreau să ne dăm seama că drumul către acest dialog este foarte lung și foarte sângeros, din păcate”, a spus Zelensky.

Șeful statului a subliniat că este aproape imposibil să găsești un lider al altui stat căruia Zelensky să nu-i trimită semnale în cei trei ani de președinție cu privire la pericolul din Federația Rusă și dorința sa de negocieri directe cu președintele Rusiei pentru a preveni o invazie la scară largă.

„Eram pregătit pentru multe lucruri. L-am sunat (Putin – UNIAN). Am sunat de multe ori. Întotdeauna au găsit motive să nu permită acest dialog… Dar când au intrat pe pământul nostru pe 24 februarie… să nu aibă loc… să ne omoare pe toți…, oameni torturați…, așa că după aceea, ce trebuia să fac? Să-i sun din nou?”, remarcă el.

Zelensky a subliniat că negocierile cu Federația Rusă nu sunt un dialog, ci un ultimatum din partea Rusiei.

Peste tot spun că sunt gata de dialog. Dar aceasta este o minciună. Ce fel de dialog este ăsta?… Ne leagă mâinile, ne taie limba, apoi spun că sunt gata să vorbească. Asta nu este un dialog, acesta este un terorist care simte că are putere și este nemilos cu viața umană, crede șeful statului.

Președintele a adăugat că Putin ar fi trebuit să știe că într-un astfel de caz ucrainenii se apărp și se vor apăra în continuare.

Nu oferă dialog. Ne oferă să ne predăm, să le acceptăm „pacea”, să uităm că avem un pământ, un steag, că asta este istoria noastră, pur și simplu să ne ștergem”, a adăugat președintele Ucrainei.