Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky: „Noi decidem viitorul continentului.…

Zelensky: „Noi decidem viitorul continentului. Trebuie să suportăm ceea ce nicio altă națiune europeană nu a văzut în 80 de ani”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky susține că în cazul în care invazia continuă și Rusia nu își abandonează planurile împotriva Ucrainei, este nevoie de un nou pachet de sancțiuni.

Tot el spune că, acum, ucrainenii suportă ceea ce nicio altă națiune europeană nu a văzut în 80 de ani și că ucrainenii decid viitorul continentului.

„Trebuie să suportăm ceea ce nicio altă națiune europeană nu a văzut în 80 de ani. Pe pământul nostru se decide dacă altcineva în Europa va cădea victimă aceleiași agresiuni. Spun asta liderilor lumii – și aud că sunt de acord. Noi decidem viitorul continentului”, a spus Zelensky.

Liderul de la Kiev cere noi sancțiuni pentru Rusia, boicotarea exporturilor și a produselor petroliere rusești.

„Dacă invazia continuă și Rusia nu își abandonează planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancțiuni. Noi sancțiuni împotriva războiului și pentru pace – boicotarea exporturilor rusești, în special, respingerea petrolului și a produselor petroliere din Rusia. Acest lucru poate fi numit embargo. Sau moralitate, când refuzi să dai bani unui terorist”, a mai spus președintele Ucrainei.

Este a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/live-text-a-12-a-zi-de-razboi-in-ucraina-ucraina-si-rusia-se-pregatesc-pentru-a-treia-runda-de-negocieri/