Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Washingtonul nu vede nicio modalitate…

Washingtonul nu vede nicio modalitate de a priva Rusia de statutul său de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU

Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU a declarat, pentru postul american de televiziune PBS, că „Washingtonul nu vede nicio modalitate de a priva Rusia de statutul de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU”, informează Deutsche Welle.

Potrivit reprezentantei SUA la ONU, Statele Unite sunt la curent cu apelul președintelui ucrainean Volodimir Zelenskiy de a reconsidera apartenența Federației Ruse la Consiliul de Securitate al ONU, dar și a poziției lui Zelenskiy față de reacția lentă a acestei organizații privind situația din țara sa.

În același timp, guvernarea de la Washington nu crede că statutul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU se va schimba în vreun fel. „Am fost foarte eficienți în izolarea Rusiei, în condamnarea Rusiei și în faptul de a ne asigura că Rusia este criticată de fiecare dată când o putem critica în Consiliul de Securitate”, a afirmat Thomas-Greenfield.

Potrivit lui Thomas-Greenfield, colegii ei ruși „au fost jenați când acest război a început în mijlocul unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate”.