Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Zelensky către autoritățile din…

VIDEO Zelensky către autoritățile din Rusia: „Ce ne-ai mai pregătit? Unde vei lovi cu arme chimice? La maternitatea din Mariupol?”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a respins acuzaţiile Rusiei care sugerează că Ucraina pregătește un atac chimic și declară că Rusia „este capabilă și ar putea conduce un atac chimic în Ucraina”.

Într-un mesaj video postat joi seara pe Facebook, Zelensky a spus că în Ucraina nu au fost dezvoltate arme chimice sau arme de distrugere în masă, iar acuzațiile Moscovei că Kievul dezvoltă arme biologice și pregătește un atac chimic l-au făcut să fie „foarte îngrijorat”.

„Am fost convinși în mod repetat de următorul lucru: dacă doriți să aflați planurile Rusiei, uitați-vă la ce acuză Rusia pe alții. Ei ne acuză pe noi că procudem arme biologice, că pregătim un atac chimic. Pe mine mă îngrijorează declarațiile Rusiei. (…) Aceste acuzații lansate de Rusia demonstrează că ei sunt gata să practice asta. Forțele ruse arată că ei asta își doresc. Ei anunță, ei organizează, ei denunță”, a spus el.

„Suntem acuzați de atacuri asupra Rusiei presupuse pașnice. Și acum ce? … Ce ne-ai mai pregătit? Unde vei lovi cu arme chimice? La maternitatea din Mariupol? La biserica din Harkov?”, întrebă Zelensky, adresându-se Rusiei.