Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Ucraina susține că va…

VIDEO Ucraina susține că va crea un grup de experți care va analiza sancțiunile împotriva Rusiei. Zelensky le-a cerut liderilor occidentali să intensifice presiunile asupra Kremlinului

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a anunțat că, începând din această săptămână, va crea, la Președinție, un grup de experți ucraineni și internaționali care vor analiza sancțiunile împotriva Federației Ruse, pentru că, potrivit liderului de la Kiev, este important ca pachetele de sancțiuni să die suficient de eficiente și de substanțiale.

Preşedintele Ucrainei declară că este important pentru el ca pachetele de sancţiuni să fie suficient de eficiente şi de substanţiale, având în vedere ceea ce se face deja împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă. 

„Dacă pachetele de sancţiuni sunt slabe sau nu funcţionează suficient, dacă pot fi ocolite, se creează o iluzie periculoasă pentru conducerea rusă că îşi poate permite în continuare ceea ce fac acum. Şi ucrainenii plătesc pentru asta cu viaţa. Mii de vieţi. Aşadar, începând din această săptămână, creăm un grup de experţi la Preşedinţie – ucraineni şi internaţionali, care vor analiza constant sancţiunile împotriva Rusiei – ce influenţează acestea cu adevărat”, a anunţat Zelensky.

În context, Zelensky anunță că le-a cerut liderilor occidentali, premierului britanic Boris Johnson, premierului Canadei, Justin Trudeau, lui Olaf Scholz, lui Mario Draghi, premierul Italiei, şi lui Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului, să intensifice presiunile internaţionale asupra Rusiei prin noi sancţiuni.