Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ S-au călcat în picioare,…

VIDEO S-au călcat în picioare, în timpul unei evacuări haotice. Cel puțin 44 de persoane au murit în Israel, la o sărbătoare religioasă care a adunat zeci de mii de oameni

Cel puțin 44 de persoane au murit, la o sărbătoare religioasă care a adunat zeci de mii de oameni. Rapoartele inițiale au arătat că o tribună s-a prăbușit, dar serviciile de urgență susțin că oamenii s-au călcat în picioare, în timpul unei evacuări haotice. Peste 150 de persoane au fost rănite și multe sunt în stare critică, scrie biziday.ro.

Zeci de mii de oameni, cei mai mulți dintre ei evrei ultrareligioși, s-au adunat la poalele muntelui Meron, din nordul Israelului, la comemorarea rabinul Shimon Bar Yochai, al cărui mormânt, aflat la poalele muntelui, este considerat un loc sfânt în Israel.

Nu este clar dacă busculada a pornit ca urmare a prăbușirii uneia dintre structurile amplasate la fața locului sau dacă o parte a participanțiilor au alunecat pe scări, provocând busculada ce a urmat. Camerele de luat vedere au surprins o evacuare haotică, iar potrivit serviciilor de urgență, aceasta a provocat cele mai multe victime. În timp ce mulțimea s-a repezit spre ieșiri, unii participanți au căzut la pământ și au fost călcați în picioare sau striviți.

Este prima sărbătoare religioasă permisă de guvernul israelian, după ridicarea restricțiilor. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a numit incidentul ca fiind “un grav dezastru”.