Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Prințul și Prințesa de…

VIDEO Prințul și Prințesa de Wales sunt „enorm de emoționați” de mesajele pe care le-au primit în urma diagnosticului de cancer al lui Catherine și sunt recunoscători pentru „înţelegerea cu care a fost primită dorinţa lor privind confidenţialitatea în această perioadă”

Declarația lui Kate Middleton, captură de ecran

Prințul și Prințesa de Wales sunt „enorm de emoționați de mesajele amabile” pe care le-au primit în urma diagnosticului de cancer al lui Catherine, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington. Declarația de sâmbătă a adăugat că sunt „recunoscători” că publicul a înțeles cererea lor de intimitate, relatează BBC.

Catherine a dezvăluit vineri, 22 martie, într-un mesaj video, că a început tratamentul împotriva cancerului. Ea a primit diagnosticul după ce testele efectuate în urma unei intervenții chirurgicale abdominale au „descoperit cancer”.

La momentul redactării acestui articol, mesajul video al lui Catherine, postat pe Instagram, a fost apreciat de aproape cinci milioane de ori.

Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat: „Prințul și prințesa sunt amândoi enorm de emoționați de mesajele amabile ale oamenilor de aici din Marea Britanie, din Commonwealth și din întreaga lume ca răspuns la mesajul Alteței Sale Regale”.

Ultima lor declarație de „mulțumire” este ultimul capitol din această etapă a diagnosticului prințesei, iar Palatul Kensington ar vrea să tragă linie sub toate speculațiile. Ultimele săptămâni au fost dificile pentru cuplul regal, pentru copiii lor și pentru echipa din jurul lor, care a încercat să atenueze bârfele și zvonurile – o sarcină care s-a dovedit imposibilă. „Sunt extrem de impresionaţi de căldura şi susţinerea publicului şi sunt recunoscători pentru înţelegerea cu care a fost primită dorinţa lor privind confidenţialitatea în această perioadă”, se spune într-un comunicat.

Declarația recunoaște interesul global față de starea de sănătate a prințesei, cu un semn de salut pentru Marea Britanie, Commonwealth și întreaga lume. Dar ultimele cuvinte sunt poate cele mai semnificative – sunt un apel direct la intimitate, în timp ce încearcă să scape de lumina reflectoarelor.

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis și-au început vineri vacanța școlară de Paște. Ei nu se întorc la școală până pe 17 aprilie și nu ne așteptăm să vedem sau să auzim de la familie în timpul vacanței. Ei au spus foarte clar că acesta este un timp de familie pe care îl vor proteja cu înverșunare.

Elementul central al oricărui Paște regal este slujba religioasă din Duminica Paștelui, care este de obicei o adunare puternică a membrilor familiei regale la Capela St George din Windsor. Prințul William și Catherine au declarat deja că nu vor participa la slujba din acest an, dar este posibil să îl vedem pe Regele Carol al III-lea conducând familia la biserică. Palatul Buckingham spune că „speră” că acesta va putea să se alăture familiei la sfârșitul săptămânii viitoare.

Ducele și ducesa de Sussex se pare că au contactat-o în privat pe Catherine și William, publicând, de asemenea, o declarație în care îi urează „sănătate și vindecare” și spațiul necesar pentru a se recupera „în privat și în pace”.