Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (video) Premierul român anunță că…

(video) Premierul român anunță că mâine se va face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea ordonanței

După ce premierul român, Sorin Grindeanu şi liderul Partidului Social Democarat, Liviu Dragnea au anunţat că nimic nu-i va face să dea înapoi în privinţa controversatei ordonanţe care a scos sute de mii de oameni în stradă, iată că presiunea străzii îşi spune cuvântul. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că mâine se va face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea OUG 13, notează digi24

„Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială. Vom găsi o cale legală – abrogare, prorogare – ca să nu intre în vigoare această ordonanţă.

O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile Curții Constituționale a României (CCR) şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea în acord a deciziei CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele”, a spus Grindeanu.

 

Sursa foto: INQUAM PHOTOS: George Calin