Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ O grădiniță din Kyiv…

VIDEO O grădiniță din Kyiv – ținta unei rachete rusești lansate în această dimineață asupra capitalei ucrainene

Una dintre rachetele lansate de ruși în dimineața zilei de duminică, 26 iunie, asupra Kyivului a căzut în curtea unei grădinițe. Fiind zi liberă și oră matinală, în grădiniță nu se afla niciun copil.

„Aceasta este grădinița în care a nimerit a doua rachetă. Este un crater imens la locul impactului. Întrucât astăzi este duminică și lovitura a avut loc la ora 6 dimineața, terenul de joacă era gol. Într-o altă zi, aici s-ar fi jucat zeci de copii ucraineni”, a scris consilierul ministrului Afacerilor Interne pe Telegram.

Mai multe explozii au avut loc în dimineața zilei de duminică, 26 iunie, în districtul Shevchenkivskyi al capitalei ucrainene Kyiv. O rachetă a lovit o grădiniță, iar alta – un bloc de locuit. O fetiță de 7 ani și o femeie au fost scoase rănite de sub dărâmături, iar un bărbat a decedat. Mai multe surse ucrainene scriu că toți trei ar fi fost din aceeași familie: mama, tata și fiica.

În total 5 persoane au fost transportate la spital, dar salvatorii încă lucrează la locul exploziei. Una dintre victime s-a dovedit a fi cetățeană a Federației Ruse:

Vedeți și: VIDEO/ Una dintre victimele loviturilor cu rachete asupra Kyivului este cetățeană a Federației Ruse