Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Macron, Scholz și Draghi…

VIDEO Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev: „Acesta este un semnal de unitate pe care îl trimitem ucrainenilor”

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, au ajuns joi la Kiev. Presa internațională relatează că scopul vizitei este ca cei trei lideri europeni să-și arate sprijinul pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

A fost nevoie de câteva săptămâni pentru a organiza această vizită comună la Kiev, transmit corespondenții străini. Liderii celor trei țări UE intenționează să depășească criticile din Ucraina pentru reacția lor la invazia pe scară largă a Rusiei.

„Acesta este un moment important. Acesta este un semnal de unitate pe care îl trimitem ucrainenilor”, a spus Macron după sosirea la Kiev.

Președintele francez, răspunzând de ce are loc vizita acum, a spus că „este mai bine să o facem înainte de summitul UE. Se va discuta despre cererea de aderare a Kievului la UE”.

Comisia Europeană urmează să-și anunțe vineri decizia cu privire la această problemă.

DETALII AICI: O călătorie care va deveni istorică: premierul italian, cancelarul german și șeful Elysée-ului – împreună cu trenul de la granița poloneză până în capitala Ucrainei: cei trei se duc la președintele Zelensky să-i spună că va putea intra cândva în Europa – GALERIE FOTO