Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ În ciuda pandemiei de…

VIDEO În ciuda pandemiei de Covid-19, la Minsk a avut loc o grandioasă paradă de 9 mai

Chiar dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 este în creștere în Belarus, astăzi în capitala țării, Minsk, a avut loc o grandioasă paradă dedicată zilei de 9 mai cu participarea unui număr impunător de oameni. Majoritatea participanților nu purtau nici măcar măști de protecție, transmite euroradio.fm.

„Trebuie să spunem că noi nu putem să anulăm parata. Pur și simplu nu putem. Gândiți-vă ce ar spune lumea”, declara cu o zi înainte de paradă liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko.

Acesta a transmis felicitări președintelui american, francez, rus, chinez, reginei britanice, dar și altor lideri ai „coaliției anti Hitler”. Din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an Federația Rusă și China au refuzat invitația de a trimite militari la parada din capitala Belarusului.

Euroradio mai scrie că la parada din capitala Belarusului au participat 3000 de militari, 185 unități de tehnică militară și 48 de aparate de zbor.

Tribunele au fost proiectate pentru participarea a 11 mii de spectatori. În ciuda faptului că Lukașenko a promis că nu va „conduce” pe nimeni la eveniment, mulți studenți au vorbit despre „bonusurile” oferite acestora pentru participarea la paradă.