Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Explozie puternică în orașul…

VIDEO Explozie puternică în orașul separatist ucrainean Doneţk, la câțiva metri de sediul administrației separatiste

Sursa foto: Captură RIA Novosti

O explozie puternică a izbucnit vineri, 18 februarie, în orașul separatist ucrainean Doneţk. Explozia a avut loc la câțiva metri de sediul administrației separatiste. Clădirile din apropiere nu sunt avariate. Deocamdată nu există informații despre victime, scrie RIA Novosti.

Miliția Populară din Donbas a confirmat informațiile despre incident: în jurul orei 19:00, ora Moscovei, o mașină a fost aruncată în aer în parcarea din apropierea sediului administrației separatiste.

„Întregul oraș a auzit explozia. Ministerul Situațiilor de Urgență s-a deplasat la locul exploziei. Vă rugăm să rămâneți calmi, să fiți vigilenți și, de asemenea, să excludeți cât mai mult posibil circulația prin oraș”, a anunțat Miliția Populară din Donbas.

Vineri, 18 februarie, șeful autoproclamatei republici populare Donețk, Denis Pușilin, a anunțat o evacuare pe scară largă a locuitorilor în Federația Rusia. Într-un video publicat pe canalul său de telegram, Denis Pușilin susține că „președintele ucrainean Volodimir Zelensky va ordona în curând armatei să treacă la ofensivă” pentru a „invada” regiunile Donețk și Lugansk. Ulterior, despre evacuarea cetățenilor în Rusia, a anunțat și șeful autoproclamatei republici Luhansk, Leonid Pasecinik, scrie Novaya Gazeta.

Șefii ambelor republici autoproclamate au declarat că există un acord cu autoritățile ruse privind plasarea rezidenților evacuați. Cei evacuați ar urma să locuiască în regiunea Rostov. Cu toate acestea, administrația guvernatorului acestei regiuni a declarat că până în prezent nu au informații despre desfășurarea planificată a centrelor de cazare temporară pentru refugiați.