Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cum sunt întâmpinați militarii…

VIDEO Cum sunt întâmpinați militarii ucraineni în localitățile eliberate de sub ocupația rușilor

Soldații ucraineni care au eliberat de sub ocupația rușilor zeci de localități din regiunea Harkiv sunt întâmpinați cu îmbrățișări și mulțumiri de către localnici. „Slavă Ucrainei Slavă eroilor!”, își spun localnicii și militarii atunci când se întâlnesc. Zeci de clipuri video care surprind emoțiile oamenilor atunci când îi întâmpină pe militarii ucraineni au fost publicate pe rețelele sociale.

În unele cazuri mamele își îmbrățișează fiii militari veniți acasă după eliberarea localităților. În alte cazuri localnicii le oferă militarilor mâncare și-i întâmpină cu flori și aplauze.

De la începutul lunii septembrie, zeci de localități, de pe o arie de peste 5 mii de km pătrați din regiunea Harkiv, au fost eliberate de către Forțele Armate ale Ucrainei, după ce fusese cucerite la începutul războiului și ocupate de militarii ruși timp 6 luni.

În urma unei contraofensive majore a Armatei Ucrainei în estul țării, militarii ruși au fost nevoiți să se retragă în grabă, eliberând zeci de sate și mai multe orașe cheie precum Izium, Kupyansk, Balakliya din regiunea Harkiv. Și în sudul țării, în regiunea Herson, este în plină desfășurare o contraofensivă a ucrainenilor, fiind eliberate câteva localități.