Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cinci pasageri moldoveni ai…

VIDEO Cinci pasageri moldoveni ai unui microbuz au necesitat îngrijiri medicale după accidentul produs în județul Iași. Detalii de la IGSU și MAEIE

Captură de ecran

Cinci cetățeni ai R. Moldova au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident care s-a produs în județul Iași, România. Potrivit informațiilor preliminare, în accidentul rutier a fost implicat un microbuz la bordul căruia se aflau și cetățeni din R. Moldova. Starea de sănătate a acestora este stabilă, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, care este în contact cu autoritățile române.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Liliana Pușcașu, ofițera de presă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Accidentul s-a întâmplat în această dimineață, către ora 6. Cunoaștem că au obținut traumatisme cinci cetățeni ai R. Moldova. Doi dintre ei au primit îngrijiri medicale la spitalul Sfântul Spiridon, iar alte trei persoane au primit îngrijiri la spitalul de Neurochirurgie. Din informațiile prealabile, cunoaștem că starea acestora este bună, stabilă, toți sunt conștienți. Urmează ca circumstanțele accidentului să fie cercetate de organe de drept (…)”, a spus Liliana Pușcașu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat joi, că s-a autosesizat în legătură cu accidentul. Potrivit autorităților române, citate de Minister, accidentul s-a produs pe sensul giratoriu de la intrarea în județul Iași, comuna Lețcani. În urma acestuia nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care 5 victime au fost identificați ca cetățeni ai R. Moldova. Potrivit medicilor, aceștia sunt conștienți și se află într-o stare stabilă, a precizat MAEIE.

„Consulatul general al țării noastre la Iași este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibil de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, mai menționează autoritățile de la Chișinău într-un comunicat.

Presa din România a publicat un videoclip cu momentul accidentului. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.