Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Anarhie la Washington. Susținătorii…

VIDEO Anarhie la Washington. Susținătorii lui Trump, înarmați, au luat cu asalt clădirea Capitoliului și intră în confruntări armate cu poliția

Congresul Statelor Unite a început, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale.

Vicepreședintele Mike Pence a început procesul de numărare a voturilor. Până acum o formalitate, această procedură este urmărită cu atenție în contextul în care Donald Trump încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232, relatează BBC și Digi24.

Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de trumpiști

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Vicepreședinte Mike Pence a fost evacuat de pe domeniul Capitoliului

Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană.

Washington DC intră în stare de asediu, iar clădirea Capitoliului este în lockdown

Autoritățile locale din Washington DC au intrat că orașul intră în stare de asediu. Clădirea Capitoliului a fost deja pusă în lockdown.

Donald Trump continuă să instige pe Twitter

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter în care îl critică pe Mike Pence și spune că „nu a avut curajul să facă ce trebuie”.

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a scris Trump pe Twitter.