Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ „Adevărul, oamenii și Domnul…

VIDEO „Adevărul, oamenii și Domnul sunt cu noi”. Președintele Zelensky i-a felicitat pe ucraineni de Paște dintr-o biserică din Kiev. Rugăciunea pe care a rostit-o șeful statului ucrainean

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a felicitat pe ucraineni de Paște. Șeful statului ucrainean s-a adresat oamenilor de la Catedrala Sf. Sofia din Kiev.

În felicitarea sa, șeful statului ucrainean a subliniat că Catedrala Sf. Sofia este un altar care a supraviețuit în ciuda invaziilor și ocupației inamice. „Așa că acum suntem siguri că nici o hoardă și nici un duh rău nu ne vor distruge”, a spus Zelensky.

Volodimir Zelenskyy a subliniat că anul acesta ucraineni trebuie să depășească vremuri întunecate.

„În această zi strălucitoare, eu și cei mai mulți dintre noi nu suntem îmbrăcați în haine strălucitoare, dar ne luptăm pentru o idee strălucitoare. Luptăm pentru partea luminoasă. De partea noastră sunt adevărul, oamenii, Domnul și cea mai înaltă strălucire cerească”, a menționat președintele ucrainean.

Acest loc este simbolic deoarece a supraviețuit invaziei mongole și ocupației naziste germane. Și acum va rezista invaziei trupelor naziste de ocupație ruse. Atâta timp cât există Oranta, există Sofia, iar cu ea – Kievul stă, iar cu ei – toată Ucraina!” a subliniat Zelensky.

Șeful statului a amintit în adresarea sa și de cei care apără statul în această zi strălucitoare – militari, Garda Națională, grăniceri, teteroapărare, serviciile de informații și altele structuri. În plus, șeful statului ucrainean a mulțumit și voluntarilor, medicilor, pompierilor și salvatorilor.

El a spus o rugăciune într-un mod inedit:

Mare Dumnezeu, Unul! Salvați Ucraina pentru noi!
Protejați-i pe cei care ne protejează
Protejează, cerule, pe cei care își apără pământul natal.
Întărește voința celor care ne protejează de robie.
Salvează-i pe cei care protejează Ucraina!”.

Zelensky și-a amintit de mamele care în acest an așteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război și de cele care, din păcate, care și-au pierdut copilul pe front.

Președintele Ucrainei a remarcat că tații și bunicii lor, care au construit țara, au povestit despre război, astăzi sunt nevoiți să-și trimită copiii și nepoții la război. Acum ei văd cum Ucraina este distrusă, iar președintele le-a dorit să vadă vremurile când Ucraina va fi reconstruită.