Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un polițist a refuzat să…

Un polițist a refuzat să figureze în calitate de victimă în „cazul Moscova” și a demisionat din sistem

Material de pe Novaya Gazeta

Polițistul Vitalie Maksidov, care ar fi suferit în urma unei sticle arucată de Samariddin Rajabov, care a fost implicat în „cazul Moscovei”, a refuzat să figureze în calitate de victimă și a demisionat din sistem. Informațiile au fost comunicate pentru Novaya Gazeta de către avocatul Serghei Badamshin.

„Instanța l-a considerat întâi pe Maksidov victimă, ca o persoană înspăimântată, iar apoi Maksidov a spus, în mărturia lui, că sticla goală nu l-a lovit și că nu a considerat că este o amenințare reală pentru el. Maksidov nu a considerat că poate figura în calitate de victimă”, a spus apărătorul.

Avocatul a mai declarat că a aflat despre decizia polițistului după ce clientului său, Rajabov, i-a fost prezentat învinuirea finală. Badamshin a mai menționat că refuzul lui Maksidov nu va schimba nimic, asta în mstanțele în care în acest dosar se mai numără încă trei polițiști care au suferit.

Samariddin Rajabov, un tânăr rapper din Moscova, a fost reținut în timpul unui miting din 27 iulie pentru aruncarea unei sticle goale de plastic în direcția poliției. Examinarea a arătat însă că sticla că nu a lovit angajații poliției. Acum, polițiștii declară că au fost înspăimântați de sunetul unei sticle care cădea și au considerat-o ca o amenințare. Respectiv, Rajabov este acuzat de amenințarea cu violența a unui oficial guvernamental.

În fotografie: Samariddin în timpul arestării 
Foto: Vlad Dokshin / Novaya Gazeta