Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un ofițer de poliție din…

Un ofițer de poliție din Marea Britanie, acuzat că și-a manifestat sprijinul pentru gruparea teroristă Hamas

Sursa foto: Getty Images

Un ofițer de poliție britanic este acuzat de terorism după ce ar fi publicat o fotografie în sprijinul grupării Hamas, organizație teroristă interzisă în Marea Britanie. Mohammed Adil, în vârstă de 26 de ani, din Bradford, nordul Angliei, a fost arestat în noiembrie anul trecut și cercetat în urma unei anchete a ofițerilor britanici de combatere a terorismului, notează Reuters.

Organismul de supraveghere a poliției, Biroul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC), a declarat că anchetele s-au concentrat pe mesajele partajate pe WhatsApp, care au dus la concluzia că acest caz ar trebui să fie trimis procurorilor.

„Luni, Mohammed Adil, în vârstă de 26 de ani, a fost pus pe două capete de acuzare pentru publicarea unei imagini în sprijinul unei organizații interzise, în special Hamas, contrar secțiunii 13 din Legea privind terorismul”, se arată în comunicatul IOPC. „Se presupune că infracțiunile ar fi avut loc în octombrie și noiembrie 2023”.

Adil, un agent de poliție, a fost suspendat din funcția pe care o deținea în cadrul poliției din West Yorkshire și urmează să se prezinte joi în fața Tribunalului Westminster din Londra.

De la atacurile din 7 octombrie ale Hamas asupra Israelului, poliția a arestat și a acuzat mai multe persoane care au participat la proteste pro-palestiniene din Londra pentru că și-au manifestat susținerea față de această grupare.