Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un elicopter al serviciului rus…

Un elicopter al serviciului rus de ambulanță aeriană s-a prăbușit lângă orașul Volgograd: Pilotul a murit

Sursa foto: Captură video/Telegram_СК России

Un elicopter al serviciului de ambulanță aeriană s-a prăbușit, marți dimineață, 25 aprilie, lângă orașul rus Volgograd din cauza unei defecțiuni tehnice, transmite agenția rusă Interfax. Pilotul de 56 de ani a murit. Elicopterul zbura spre localitatea Erzovka la locul unui accident, în momentul în care s-a pierdut legătura cu pilotul aeronavei.

„După ce răniții și medicii au coborât, elicopterul de ambulanță aeriană s-a întors la fața locului. În zbor, pilotul a contactat dispeceratul și a raportat o defecțiune. Apoi comunicarea cu acesta s-a pierdut”, au precizat serviciile ruse de urgență.

Ulterior, elicopterul a fost găsit distrus în apropiere de Vogograd, iar echipele medicale sosite la fața locului au constatat decesul pilotului. Potrivit departamentului regional de sănătate, la bordul elicopterului nu se aflau alte persoane.

UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la războiul de agresiune împotriva Ucrainei declanșat la 24 februarie 2022 și la anexarea ilegală a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina. Sancțiunile includ măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice și măsuri privind vizele.

În lista bunurilor care nu pot fi exportate în Rusia din UE sunt și produsele și tehnologiile din industria aviatică și spațială (de exemplu aeronave, motoare de aeronave, piese de schimb sau orice tip de echipament pentru avioane și elicoptere, combustibil pentru avioane).