Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un deputat din Rada Supremă,…

Un deputat din Rada Supremă, prieten apropiat al lui Putin, în privința căruia Ucraina a impus sancțiuni, a fugit din arest la domiciliu

Deputat al Radei Supreme și liderului Partidului, Platforma de Opoziție – pentru viață”, Viktor Medvedchuk, un prieten apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, în privința căruia Ucraina a impus sancțiuni, a fugit din arest la domiciliu, scrie presa ucraineană.

Viktor Medvedchuk, membru al consiliului politic al Platformei Opoziției pentru viață, a fugit din arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerașcenko.

Parchetul General a ordonat Poliției Naționale să verifice prezența lui Medvedchuk la adresa la care se afla în arest la domiciliu. În timpul unui control, poliția a depistat că Medvedchuk nu era prezent.

În februarie 2021, Consiliul Național de Securitate și Apărare din Ucraina a impus sancțiuni împotriva politicianului ucrainean, deputat al Radei Supreme și liderului Partidului, Platforma de Opoziție – pentru viață”, Viktor Medvedchuk, care este un prieten apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin.

Sancțiunile implică înghețarea activelor lui Medvedchuk și blocarea oricăror tranzacții bancare.

Pe listă mai figurează soția lui Medvedchuk, un alt cetățean ucrainean, cinci ruși și 19 companii. Secretarul NSDC, Aleksey Danilov, a precizat că restricțiile sunt impuse pentru o perioada de trei ani, în cadrul cazului de finanțare a terorismului. Decizia NSDC trebuie încă aprobată de președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky.

Detalii aici: Ucraina a impus sancțiuni împotriva unui deputat din Rada Supremă, soției sale și a cinci cetățeni ruși

A patra zi de război în Ucraina a început cu alte sancțiuni impuse Rusiei. Mai multe bănci rusești au fost excluse din platforma SWIFT. Experții prognozează că această decizie va duce la deprecierea rublei rusești. Rezervele valutare ale Rusiei au fost și ele blocate prin înghețarea activelor Băncii Centrale. Ucraina însă a rezistat și noaptea trecută, în ciuda bombardamentelor rusești din cele mai mari orașe.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A patra zi de război în Ucraina