Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un autobuz s-a prăbușit în…

Un autobuz s-a prăbușit în apropiere de Veneția. Cel puțin 21 de persoane au murit, iar 18 au fost rănite. MAEIE: Printre victime nu sunt cetățeni ai R. Moldova

Sursa foto: Reuters

Cel puțin 21 de persoane au murit marți, 3 octombrie, iar 18 au fost rănite după ce un autobuz care transporta turiști către un camping s-a prăbușit în apropiere de Veneția, în nordul Italiei, și a luat foc. Autobuzul a derapat de pe șosea și a căzut în apropierea liniilor de cale ferată în districtul Mestre, care este legat de Veneția printr-un pod, informează Reuters.

Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe, Nicu Popescu, a precizat pentru Ziarul de Gardă că printre victime nu sunt cetățeni ai R. Moldova.

„Reprezentanții Consulatelor R. Moldova din Milano și Padova sunt în permanentă conlucrare cu autoritățile de acolo pentru a identifica dacă sunt printre cetățenii afectați și cetățeni ai R. Moldova. La moment nu sunt înregistrate victime”, a spus Igor Zaharov.

Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului rutier. Consilierul municipal din Veneția, Renato Boraso, a declarat că o ipoteză ar fi că șoferului, un italian de 40 de ani care se numără printre cei uciși, i s-a făcut rău înainte de accident.

„Este o tragedie, orașul este în doliu”, a declarat Boraso pentru postul de televiziune Sky Italia.

El a precizat că autocarul transporta 40 de pasageri, dintre care 21 au murit și 18 au fost răniți. Bilanțul victimelor ar putea crește deoarece mai mulți dintre cei răniți se află în stare critică, a adăugat el. Primăria orașului Veneția a declarat că persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, iar patru dintre acestea sunt în stare gravă.

Autoritățile italiene au precizat că vehiculul a luat foc în jurul orei locale 19:45.

Printre victime sunt cinci cetățeni ucraineni și un cetățean german, a declarat prefectul Veneției, Michele Di Bari, reprezentantul local al Ministerului de Interne.

Autobuzul transporta, de asemenea, pasageri din Franța și Croația, a relatat agenția italiană de presă ANSA.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, și-a exprimat condoleanțele, spunând că este alături de „familiile și prietenii victimelor”.

În 2017, 16 persoane aflate la bordul unui autobuz care transporta studenți maghiari au murit într-un accident în apropiere de orașul Verona, în nordul țării, în timp ce 40 de persoane au murit în 2013, când un autobuz a plonjat de pe un viaduct în sudul Italiei.