Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UE va aproba încă 500…

UE va aproba încă 500 de milioane de euro în sprijin militar pentru Ucraina

Uniunea Europeană va angaja încă 500 de milioane de euro în sprijin militar Ucrainei, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Anunțul președintelui Consiliului European vine la scurt timp după ce Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană (UE) i-a dat lui Vladimir Putin 35 de miliarde de euro pentru aprovizionarea cu energie de la începutul războiului în Ucraina și doar un miliard de euro pentru a finanța apărarea Ucrainei. Detalii aici

În cea de-a 44-a zi de război în Ucraina trupele ruse își intensifică atacurile în sud și est, iar autoritățile ucrainene depun eforturi pentru a evacua civili din regiunile estice ale țării. Adunarea Generală a ONU a votat pentru suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia a răspuns spunând că această decizie este ilegală şi motivată politic. Kremlinul a recunoscut pentru prima dată că a suferit pierderi „semnificative” de trupe în Ucraina.

Vineri, 8 aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky se va întâlni la Kiev cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cu şeful politicii externe a UE, Josep Borrell.