Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al Kremlinului…

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului recunoaște „pierderile semnificative” ale Rusiei în Ucraina

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că Rusia suferă „pierderi semnificative” în așa-numita „operațiune specială” din Ucraina.

„Am suferit pierderi semnificative, aceasta este o tragedie uriașă pentru noi”, a declarat Peskov pentru Sky News.

În același interviu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și-a exprimat speranța că „operațiunea specială” din Ucraina, în zilele următoare sau în viitor apropiat, își va atinge obiectivele sau se va încheia prin negocieri.

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, pierderile totale ale trupelor ruse, în perioada 24 februarie – 7 aprilie, au fost de aproximativ 18.900 de persoane. 

De cealaltă parte, Rusia a anunțat doar de două ori despre numărul soldaților care au murit în Ucraina. Pe 25 martie, Ministerul rus al Apărării anunța că de la începutul „operațiunii speciale” a Rusiei în Ucraina – 1.351 de militari ruși au murit, iar 3.825 au fost răniți.

Prima dată, când Rusia a anunțat despre numărul militarilor morți, a fost pe 2 martie, la a 7-a zi de război. Atunci, Ministerul rus al Apărării anunța că, de la începutul „operațiunii speciale” ar fi murit 498 de soldați, iar 1 597 au fost răniți.