Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina și Rusia au făcut…

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. Viceprim-ministra Ucrainei anunță că 19 marinari ucraineni capturați pe Insula Șerpilor se întorc acasă

Ucraina și Rusia au făcut joi, 24 martie schimb de prizonieri, scrie presa ucraineană.

Astăzi, la ordinul președintelui Ucrainei Volodimir Zelensky, a avut loc primul schimb de prizonieri de război. Un anunț în acest sens a fost făcut de către viceprim-ministra Ucrainei Irina Vereșciuk.

Ucraina a schimbat 10 invadatori capturați cu 10 dintre militarii săi. Partea rusă a luat și 11 marinari civili, pe care armata ucraineană i-a salvat de pe o navă inundată în apropiere de Odesa.

În urma schimbului, 19 marinari civili ucraineni se întorc acasă de pe nava de salvare Sapphire, capturată de ocupanți în timp ce încercau să ia armata de pe insula Șerpilor. Nava de salvare va fi returnată în Ucraina, după care va fi trimisă într-un port din Turcia.

La 25 februarie, insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de forțele ruse, a anunțat atunci Poliția de Frontieră a Ucrainei.

Atunci, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a spus că toți polițiștii de frontieră aflați pe insulă au fost capturați.

Insula Șerpilor, este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

Forțele navale ale Ucrainei – Militarii de pe insula Șerpilor sunt în viață: sunt în captivitate