Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ucraina cere crearea unui „culoar…

Ucraina cere crearea unui „culoar verde” în porturile Uniunii Europene, pentru a importa mai mult combustibil

Imagine simbol

Problema aprovizionării cu combustibil către Ucraina din Uniunea Europeană este asociată cu ambuteiajele în porturile din Europa de Est, pentru a rezolva acest lucru, Ministerul de Externe ucrainean solicită deschiderea unui „culoar verde” în porturi, informează Unian.

Acest fapt a fost discutat la o întrevedere a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, cu participarea șefului biroului președintelui Andriy Yermak și adjuncții săi, prim-ministrul Denys Shmyhal și membri ai guvernului.

Prim-viceprim-ministra Ucrainei, Iulia Sviridenko, a remarcat că în ultimele cinci zile, Ucraina a importat un volum de combustibil egal sau mai mare decât consumul intern. Cu toate acestea, notează ea, Europa nu era pregătită din punct de vedere logistic. „Gâtul de sticlă” în logistica aprovizionării cu combustibil a țării sunt porturile din Europa de Est: Gdansk, Gdynia, Constanța, Swinoujscie, Burgaz.

În cadrul întâlnirii s-a remarcat și necesitatea încheierii unor contracte pe termen lung și a acumulării rezervei de combustibil de stat. Zelensky a remarcat, de asemenea, necesitatea eliminării cozilor la benzinăriile ucrainene.