Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trupele ruse sapă tranșee lângă…

Trupele ruse sapă tranșee lângă Energodar și instalează lansatoare de rachete „Grad” de-a lungul râului Nipru

Sursa foto: Енергоатом

Trupele ruse sapă tranșee în apropierea orașului Energodar, unde se află centrala nucleară din Zaporojie, și instalează lansatoare de rachete „Grad” de-a lungul râului Nipru. Despre asta a anunțat luni, 11 aprilie, compania nucleară ucraineană de stat Energoatom.

„Lângă Energodar, în apropiere de satul Novoukrainka, spre Ivanovka, rușii sapă tranșee. Probabil vor să-și „consolideze” pozițiile, pentru că înțeleg că nimeni nu le va da cea mai mare centrală nucleară din Europa. Nici locuitorii acestui oraș-satelit al centralei nucleare, care rezistă sub ocupația rusă, nu vor fi lăsați la mila sorții”, se spune în mesaj.

De asemenea, se raportează că trupele ruse instalează lansatoare de rachete „Grad” de-a lungul râului Nipru, lângă Novoukrainka și în apropiere de centrala nucleare de la Zaporojie.

La 4 martie 2022, Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară al Ucrainei a anunțat că armata rusă a preluat controlul asupra Centralei Nucleare din Zaporojie.

Luni, 11 aprilie, este a 47-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 600 de oameni.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina