Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trump, declarații din spital. „În…

Trump, declarații din spital. „În următoarea perioada de câteva zile, cred că acesta va fi adevăratul test”

Donald Trump, președintele SUA infectat cu Covid-19 declară, într-un video publicat pe twitter că „începe să se simtă bine”. Cu puțin timp înainte, medicul preşedintelui Donald Trump, Sean Conley, a informat în noaptea de sâmbătă că liderul american a făcut progrese substanţiale în recuperarea după infectarea cu noul coronavirus. El continuă să nu aibă febră şi nu are nevoie de oxigen suplimentar, scrie Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a lucrat cea mai mare parte a după-amiezii şi s-a deplasat fără dificultăţi în salonul medical, a informat el.

„Deşi nu este în afara oricărui pericol, echipa rămâne prudent optimistă”, a adăugat medicul preşedintelui american. Medicul a transmis că duminică, echipa de doctori va continua supravegherea medicală între dozele de Remdesivir. Donald Trump a primit sâmbătă a doua doză de medicament antiviral, fără complicaţii, scrie sursa citată.

Ulterior, Trump a admis că atunci când a venit a spital se simțea rău. „Am venit aici, nu eram prea bine”, a punctat liderul american în vârstă de 74 de ani într-o înregistrarea video de 4 minute postată pe Twitter.

Preşedintele Trump, care arăta obosit şi era îmbrăcat într-un costum fără cravată, a declarat aşezat la o masă rotundă în faţa unui steag american : „Încep să mă simt bine”. El a adăugat că „în următoarea perioada de câteva zile, cred că acesta va fi adevăratul test. Vom vedea ce se întâmplă în următoarele câteva zile”.

„Mă simt mult mai bine acum, lucrăm din greu pentru a ne asigura că mă recuperez complet. Cred că mă voi întoarce în curând şi abia aştept să termin campania aşa cum am început-o”, a adăugat el, potrivit AFP.

„Nu am avut altă opţiune. Pentru că pur şi simplu nu voiam să rămân la Casa Albă”, a declarat Trump, conform AFP, a doua zi după ce a fost internat la spitalul militar Walter Reed din suburbia capitalei federale Washington. „A trebuit să ies … Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă”, a spus el.

Donald Trump a fost diagnosticat cu Covid-19 vineri, 2 octombrie, iar a doua zi a fost internat într-un spital militar.