Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Tentativă de asasinat a procurorului…

Tentativă de asasinat a procurorului general al Bulgariei: „O simplă coincidență l-a salvat atât pe procuror, cât și pe familia acestuia”

Sursa foto: Profimedia Images

Procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, ar fi fost ținta unui „atac terorist” după ce un dispozitiv a explodat la trecerea mașinii sale oficiale. Despre asta a anunțat procurorul general adjunct, directorul Serviciului Național de Investigații al Bulgariei, Borislav Sarafov, în cadrul unui briefing de presă, notează Bulgaria News Agency.

Conform procurorului general adjunct al Bulgariei, Borislav Sarafov, nicio persoană nu a fost rănită.

Evenimentele s-au petrecut azi în jurul orei 11:30, pe drumul dintre orașul Samokov și satul Kovacevtsi, în timp ce Gheșev se deplasa spre Sofia, scrie Biziday.

Explozia s-a produs în timp ce mașina în care se afla procurorul a intrat într-o curbă, iar viteza de deplasare a fost redusă. Suflul exploziei a fost extrem de puternic, potrivit martorilor oculari citați de presa bulgară. Sarafov a precizat că la fața locului a fost găsit un crater cu o adâncime de 30-40 cm și un diametru de aproape trei metri. El a adăugat că explozia a vizat mașinile care treceau. Potrivit acestuia, bomba conținea peste trei kg de explozibil, dar și cu numeroase fragmente care s-au răspândit până la copacii aflați pe partea opusă a drumului.

Borislav Sarafov a mai precizat, referindu-se la persoanele care au organizat atacul, că „Evident, este vorba de o pregătire profesională și de o bună execuție. O simplă coincidență l-a salvat atât pe procurorul general, cât și pe familia acestuia, dar și pe o serie de alte persoane care treceau prin zonă“.