Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Taiwanul raportează cea mai mare…

Taiwanul raportează cea mai mare incursiune de până acum a Chinei în zona sa de apărare aeriană

Șaptezeci și unu de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de vânătoare și drone, au intrat în zona de protecție aeriană a Taiwanului în ultimele 24 de ore, a declarat luni guvernul insulei, aceasta fiind cea mai mare incursiune raportată până în prezent, relatează Reuters.

Dintre avioane, 43 au traversat, de asemenea, linia mediană a Strâmtorii Taiwan, o zonă tampon neoficială între cele două părți care se află în interiorul zonei de apărare, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan într-un raport, în timp ce Beijingul continuă activitățile militare în apropierea insulei revendicate de China.

Agenția oficială de știri Central News Agency din Taiwan a declarat că a fost cea mai mare incursiune a forțelor aeriene chineze de până acum, deși nu a existat niciun sentiment de alarmă pe insulă, care a fost martoră la o creștere constantă a presiunii chineze în ultimii ani.

China, care revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, a declarat că a efectuat duminică „exerciții de atac” în spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului, ca răspuns la ceea ce a spus că este o provocare din partea insulei guvernate democratic și a Statelor Unite.

Taiwanul, care respinge cu fermitate pretențiile de suveranitate ale Chinei, a declarat că exercițiile au arătat că Beijingul distruge pacea regională și încearcă să intimideze poporul taiwanez.

Un oficial de rang înalt din Taiwan, familiarizat cu planificarea securității în regiune, a declarat pentru Reuters că Taiwanul a apreciat că China a pus în scenă „provocarea” militară pentru a-și exprima furia față de o nouă lege americană de autorizare a apărării care sporește asistența militară pentru Taiwan.

Persoana, care a refuzat să fie identificată deoarece informațiile nu au fost făcute publice, a declarat că în timpul exercițiilor forțele aeriene chineze au trimis avioane de război din mai multe locații din țară pentru a efectua atacuri simulate asupra navelor de război taiwaneze și americane.