Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sub dărâmături sunt găsiți supraviețuitori,…

Sub dărâmături sunt găsiți supraviețuitori, la peste 24 de ore de la cutremurul din Turcia

Sursa foto: cnn.com

Numărul morților din Turcia și Siria a crescut la 6.300 de oameni în urma cutremurelor din 6 februarie. În pofida temperaturilor scăzute, la peste 24 de ore de la producerea cutremurului de 7,8 grade, de sub dărâmături sunt scoși supraviețuitori, relatează cnn.com.

Supraviețuitorii încă sunt scoși din dărâmături din Turcia și Siria, la mai bine de 24 de ore după ce un puternic cutremur a doborât mii de case, ucigând peste 6.300 de oameni.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 s-a produs luni imediat după ora locală 4 dimineața, trimițând cutremure de sute de kilometri și creând zone de dezastru de ambele părți ale graniței dintre Turcia și Siria, inclusiv zonele care găzduiesc milioane de oameni deja strămuți de războiul civil din Siria.

O echipă CNN a asistat la eforturile de salvare în curs de desfășurare în Gaziantep, sudul Turciei. Din ruinele unei clădiri cu șapte etaje, doi adulți și doi copii au fost salvați marți după-amiază, ora locală. Salvatorii au spus că se crede că încă cel puțin 20 de persoane se află sub ruine.

Trei ore mai târziu, echipa a spus că nu a mai văzut supraviețuitori salvați, dar se auzeau voci de sub dărâmături.