Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA: Planul de salvare a…

SUA: Planul de salvare a economiei, adoptat de Senatul american. Reacția lui Joe Biden după prima victorie a administrației sale

Senatul SUA a adoptat sâmbătă planul de 1 900 miliarde de dolari, după ore în șir de dezbateri și negocieri, pentru a relansa economia SUA, afectată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Planul a fost votat datorită voturilor senatorilor democrați.

Conform sursei citate, este una dintre cele mai mari facturi de stimulare din istoria SUA și îi dă lui Biden prima victorie legislativă majoră de la preluarea mandatului în ianuarie.

Potrivit Digi 24, Joe Biden a salutat adoptarea de către Senat a planului său de lansare de 1 900 de dolari, spunând că SUA „au nevoie disperată” de el pentru a ieşi din criza produsă de pandemia de coronavirus.

„Am făcut un pas uriaş” pentru a veni în ajutorul americanilor, a spus, de la Casa Albă, şeful statului, care a făcut din acest plan masiv de susţinere una din promisiunile sale de campanie.

„Planul ne pune pe drumul spre înfrângerea virusului”, a mai afirmat preşedintele american.

De asemenea, Joe Biden şi-a exprimat speranţa că proiectul de lege va fi adoptat rapid în Camera Reprezentanţilor, pentru a putea să îl promulge în timp util.