Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   SUA anunță o nouă asistență…

SUA anunță o nouă asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de 100 de milioane de dolari

Sursa foto: CNN

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat sâmbătă, 26 martie, că Statele Unite ale Americii (SUA) intenționează să ofere Ucrainei „100 de milioane de dolari suplimentari pentru asistență civilă în domeniul securității”, transmite CNN.

Banii sunt destinați să sporească capacitatea Ministerului ucrainean de Interne de a asigura securitatea esențială a frontierelor, de a susține civilii și de a proteja infrastructura guvernamentală critică în fața „atacului premeditat, neprovocat și nejustificat al președintelui Putin”.

„Finanțarea va conține un flux constant de echipamente de protecție, echipament de teren, echipament tactic, provizii medicale, vehicule blindate și echipamente de comunicații pentru Serviciul ucrainean al Gărzii de Frontieră de Stat și Poliția Națională a Ucrainei”, a declarat Blinken.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.