Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major anunță că Forțele…

Statul Major anunță că Forțele Armate ale Ucrainei au pornit la un contraatac în unele direcții

Foto: Reuters

Forțele Armate ale Ucrainei și unitățile Forțelor de Securitate și Apărare continuă să lupte pentru eliberarea orașelor de trupele ruse. În special, armata ucraineană deține anumite linii de control în toate direcțiile și contraatacă asupra unora. Acest lucru este raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei presupune că „unitățile și subunitățile invadatorilor sunt demoralizate, soldații și ofițerii armatei de ocupație continuă să se predea, să fugă, lăsând arme și echipamente pe pământul ucrainean”.

„Cu ostilități active, nu numai unitățile armate ale apărătorilor ucraineni aduc daune în rândul soladților ruși, ci și oameni simpli neînarmați, demonstrându-le rușilor poziția lor civilă, provocându-le înfrângere psihologică”, a adăugat Statul Major.

De asemenea, se remarcă faptul că rușii continuă să bombardeze populația, provocând atacuri cu rachete și bombe asupra infrastructurii critice și clădirilor rezidențiale, spitale, grădinițe, folosind femei, copii și bătrâni ca scuturi umane, ca urmare a ciocnirii cu rezistență constantă a oamenilor.

În spațiul informațional, armata rusă continuă să răspândească minciuni, mai cu seama în mass-media aservită, ia măsuri pentru a ascunde pierderile de personal și echipamente prin blocarea accesului populației la informații veridice și obiective.

Forțele armate ale Ucrainei continuă să țină anumite linii în toate direcțiile, iar în unele direcții contraatacă și forțează inamicul să se retragă cu pierderi, întrerupe comunicațiile din spate și livrează lovituri zdrobitoare”, a subliniat Statul Major.

Statul Major a refuzat să numească succesele specifice ale armatei ucrainene. 

„Din păcate, încă nu putem spune despre toate succesele noastre, pentru a nu ne perturba planurile. Dar credeți-mă, la timpul potrivit totul va deveni cunoscut”, a rezumat Statul Major.