Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statele Unite încă nu pot…

Statele Unite încă nu pot confirma informația privind căderea rachetelor rusești în Polonia – purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder

Statele Unite încă nu pot confirma informația privind căderea rachetelor rusești în Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, în timpul unui briefing.

„Suntem la curent cu informațiile din presă, potrivit cărora două rachete rusești au lovit o locație în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Vă pot spune că nu avem nicio informație în acest moment care să confirme aceste informații și că analizăm acest lucru în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder.

Două rachete au căzut marți, 15 noiembrie, în Polonia. Presa poloneză relatează că două persoane au murit. Un înalt oficial al serviciilor secrete americane a declarat, citat de AP, că rachetele care au intrat în Polonia, membru NATO, sunt rusești.

În seara zilei de marți, 15 noiembrie, premierul Poloniei convoacă o ședință de urgență a Comitetului de Securitate Națională, potrivit presei poloneze. Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, nu a confirmat informația, dar a spus că liderii de vârf a țării au o întrevedere de urgență din cauza unei „situații de criză”. Presa poloneză a informat că două persoane au murit marți după-amiază după ce un proiectil a lovit o întreprindere agricolă din Przewodów, un sat polonez de lângă granița cu Ucraina.

Rușii au lansat marți, 15 noiembrie, aproximativ 100 de rachete în Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iurii Ignat. Mai multe regiuni au rămas fără energie electrică, fără agent termic și apă. Acest atac depășește lovitura masivă cu rachete din 10 octombrie, când rușii au tras 84 de rachete în Ucraina.