Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Solistul trupei „Okean Elzy” s-a…

Solistul trupei „Okean Elzy” s-a înscris în Forțele Armate ale Ucrainei. I s-a dat prima sarcină: „Rușii, care au susținut Ucraina în toți acești ani, au tăcut despre crimele de la Kremlin, iar acum fug din țară”

Solistul ucrainean al trupei „Okean Elzy”, Svyatoslav Vakarchuk, s-a înscris în Forțele Armate ale Ucrainei. Conducerea Forțelor Armate a început deja „să-l instruiască„ pe Vakarchuk, care, odată cu înrolarea sa, a început să inspire soldații ucraineni cu piesele sale, transmite Radio Liberty.

Presa ucraineană relatează că solistul de la „Okean Elzy” concertează în diferite orașe ale Ucrainei pentru a sprijini cetățenii afectați de atacurile trupelor ruse.

Acum, Vakarchuk a fost numit locotenent al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„De îndată ce am fost la Lvov, m-am dus la consiliul Forțelor Armate ale Ucrainei și m-am înscris în armată. Acum sunt locotenent al Forțelor Armate ale Ucrainei. Am fost trimis la administrația civilă din Lviv”, a spus muzicianul reporterilor ucraineni.

Presa ucraineană scrie că Administrația de la Lviv „a instruit vedeta să călătorească prin Ucraina și să inspire oamenii”.

„Prin urmare, sunt la locul meu și, dacă va fi nevoie, voi apăra țara cu armele în mână”, a spus el.

Vakarchuk spune că războiul nu este politică.

„Există doar două culori în război: alb și negru. Și fie ești de partea albă și îți aperi statul și faci totul pentru această victorie. Contribui la aceste acțiuni cu faima, cunoștințele tale, abilitățile tale, realizările tale sportive. Și așa mai departe. Sau ești pe partea „neagră”. Și oricine nu ajută, dar spune: n-am ce face cu asta, ajută inamicul”, a declarat cântărețul.

El a adăugat că rușii, care au susținut Ucraina în toți acești ani, au tăcut despre crimele de la Kremlin. Acum aceștia plătesc cu faptul că ei înșiși sunt forțați să părăsească Rusia.

„Acei oameni care simt și trăiesc cu adevărat o situație foarte dificilă au ratat momentul în care ar fi putut influența situația, când cuvântul lor a însemnat ceva. Când le-am cerut să vorbească în 2015, au tăcut. Au spus că încă trăiesc în această țară, dar s-a ajuns la faptul că au părăsit această țară și nu se știe dacă se vor întoarce”, a mai spus muzicianul.