Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful diplomației UE, Josep Borrell,…

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, și comisarul pentru vecinătate și extindere, Oliver Várhely, întreprind miercuri o vizită în R. Moldova

Foto: Reuters

Înaltul Reprezentant Vicepreședintele Josep Borrell și Comisarul pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Várhelyi, vor întreprinde o vizită în Republica Moldova pe 2 și 3 martie, pentru a sublinia sprijinul deplin al Uniunii Europene față de țară în contextul invaziei ruse în Ucraina, anunță Comisia Europeană.

Înaltul Reprezentant Vicepreședintele Josep Borrell și Comisarul Várhelyi se vor întâlni cu Președinta R. Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, și cu Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Ei vor vizita, de asemenea, un centru care găzduiește refugiați ucraineni. Întâlnirea cu președintele Sandu va fi urmată de o conferință de presă comună care va fi transmisă în direct pe EbS.

Citiți și: ULTIMA ORĂ/ Șeful diplomației europene face miercuri o vizită fulger în R. Moldova, pentru a discuta despre „perspectiva europeană” a țării