Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Josep Borrell, șeful diplomației UE,…

Josep Borrell, șeful diplomației UE, convoacă o reuniune de urgență a miniștrilor Apărării din Uniunea Europeană

Foto: Șeful administrației militare regionale, Vadim Filașkin/ Telegram

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, a convocat de urgență o reuniune a miniștrilor apărării din UE. Tema de discuție va fi războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

„Astăzi convoc miniștrii apărării din UE pentru a discuta ultima situație de la fața locului din Ucraina în legătură cu atacul rusesc neprovocat. Vom discuta despre nevoi urgente suplimentare și vom coordona asistența noastră printr-o cameră de informare operată de Cartierul General Militar al UE”, a scris Borrell pe Twitter .

Punctul de cotitură în războiul cu Rusia a avut loc, acum a devenit european. Acest lucru a fost declarat de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov.

Luni, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina