Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Secretarul de stat al SUA,…

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken: Revolta Wagner, „o provocare directă pentru Putin”

Foto: The Times of Israel

Antony Blinken, Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, consideră că este prea devreme pentru a spune ce se va întâmpla în continuare în Rusia, după revolta grupul de mercenari Wagner, condus de Evghenii Prigojin, descriind situați o „imagine în mișcare”, adăugând că „nu am văzut încă ultimul act”.

În declarații pentru mai multe mijloace de informare în masă internaționale, Blinken a declarat că a văzut că au apărut fisuri în autoritatea lui Putin, care nu existau înainte, transmite BBC.

Oficialul american a văzut revolta Wagner ca fiind o „provocare directă pentru Putin însuși”. „Acest lucru ridică o mulțime de întrebări profunde la care se va răspunde în zilele și săptămânile următoare”, a adăugat el.

„Dacă puneți acest lucru în context, în urmă cu 16 luni, Putin era în pragul Kievului, în Ucraina, căutând să ia orașul în câteva zile, să ștergă țara de pe hartă. Acum, a trebuit să apere Moscova, capitala Rusiei, împotriva unui mercenar creat de el”, a spus Blinken.

Este prea devreme să spunem ce le rezervă viitorul membrilor grupului de mercenari Wagner care s-au revoltat ieri, a mai adăugat Blinken.