Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia spune că trupele militare…

Rusia spune că trupele militare din Donețk au „eliminat naționaliștii din Verhnetorețk” și au preluat controlul asupra gării feroviare din Novomihailovka

Sursa foto: Reuters

Ministerul rus al Apărării anunță că trupele militare din Donețk au „eliminat naționaliștii din Verhnetorețk” și au preluat controlul asupra gării feroviare din Novomihailovka.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, în ultimele 24 de ore, trupele ruse au distrus 97 de obiecte militare inclusiv 2 lansatoare și un sistem de rachete Tochka-U.

Totodată, Ministerul rus al Apărării susține că de la începutul „operațiunii speciale”, în Ucraina au fost distruse 184 de avioane și elicoptere, 246 de drone, 189 de sisteme de rachete antiaeriene, 1.558 de tancuri și alte vehicule blindate, 156 de lansatoare de rachete multiple, 624 de piese de artilerie de câmp și mortiere.

De la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, Ministerul rus al Apărării a anunțat doar o singură dată despre pierderile înregistrate de trupele ruse în Ucraina. Pe 2 martie, cifra pierderilor era de 498 de morți.

De cealaltă parte, Ucraina anunță că aproximativ 16.000 de militari ruși au murit de la începutul războiului.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina