Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia este pregătită să continue…

Rusia este pregătită să continue dialogul cu SUA și anunță că va încheia „unele exerciții militare” care au stârnit temeri în regiune

Sursa foto: TASS

Rusia este pregătită să continue dialogul cu Statele Unite ale Americii și NATO și va încheia unele exerciții militare care au stârnit temeri cu privire la o invazie rusă a Ucrainei, au declarat luni, 14 februarie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, scrie The Moscow Times.

Declarațiile oficialilor marchează o schimbare de ton pe fondul temerilor cu privire la o invazie rusă a Ucrainei. SUA și aliații săi trag alarma că cei 100.000 de soldați ruși masați la granița cu Ucraina ar putea invada țara în orice moment.

„Cred că posibilitățile noastre sunt departe de a fi epuizate”, a spus ministrul de externe Serghei Lavrov despre discuțiile de securitate cu SUA, adresându-se lui Putin în cadrul unei întruniri televizate la Kremlin.

Lavrov a spus că va sugera „continuarea dialogului”, adăugând că discuțiile „cu siguranță nu ar trebui să continue la infinit”.

Întrebat de Putin dacă Rusia și SUA ar putea ajunge la anumite acorduri, Lavrov a spus că „există întotdeauna o șansă”.

Într-o întrevedere separată cu Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu a declarat că unele dintre exercițiile militare și navale ale Rusiei, care au avut loc în toate districtele sale – se apropie de sfârșit.

„Unele dintre aceste exerciții se apropie de sfârșit, altele vor fi finalizate în viitorul apropiat”, a punctat Șoigu.

Luni, 14 februarie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov i-a propus luni preşedintelui Vladimir Putin ca Moscova să continue pe calea diplomatică în eforturile sale de a obţine garanţii de securitate din partea Occidentului.