Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă…

România: Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat

Sursa foto: Mediafax

Curtea de Apel Craiova a pronunțat marți, 30 mai, hotărârea definitivă în cazul lui Gheorghe Dincă. Acesta a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, în dosarul uciderii adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, notează Biziday.

„Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Melencu Luiza. (…) Curtea condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Măceșanu Alexandra. (…) Curtea contopește pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție. Sentință definitivă, pronunțată azi, data de 30 mai 2023”, potrivit instanței.

Ștefan Risipițeau, care ar fi violat una dintre fetele răpite de Dincă, a fost condamnat acum la 12 ani de închisoare, deși pedeapsa inițială a fost de 7 ani.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020, „pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”. Pe data de 23 septembrie 2022, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și viol, dar hotărârea Tribunalului Olt nu a fost definitivă.

Procurorii români au arătat, în rechizitoriu, că Dincă le-a determinat pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu să se urce voluntar în mașina sa, „prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”. Procurorii au mai aflat că Dincă își transformase locuința într-o adevărată închisoare, asupra căreia deținea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniță în beci. În dormitor își amenajase un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanț metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor.