Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Cazul Ferma Dacilor. Patronul…

România: Cazul Ferma Dacilor. Patronul pensiunii, reținut alături de cei doi administratori

Sursa foto: libertatea.ro

Cornel Dinicu și cei doi administratori ai firmei care deține pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Viorel Marian Olteanu și Adrian Vitomir Ristin, au fost reținuți marți, 2 ianuarie, pentru 24 de ore, la o săptămână după incendiul care a ucis opt oameni, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, scrie libertatea.ro.

„Azi, 2 ianuarie 2024, față de cele trei persoane fizice având calitatea de administratori (un administrator statutar și doi administratori în fapt) s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore”, se arată în comunicatul Parchetului. Pensiunea Ferma Dacilor, mistuită de incendiul din 26 decembrie, aparține firmei în care Cornel Dinicu este patronul de facto, aceasta revenindu-le în acte lui Viorel Marian Olteanu și Adrian Vitomir Ristin, reținuți alături de Dinicu. Despre Olteanu și Ristin, procurorii români spun că sunt „administratori în fapt”.

Sursa probabilă a incendiului de la Ferma Dacilor este „efectul termic al curentului electric”, au mai precizat procurorii români în comunicat. Altfel spus, o încălzire excesivă generată de curentul electric care a trecut printr-un dispozitiv sau un echipament.

Autoritățile au găsit 7 cadavre, al optulea este în curs de identificare

Conform sursei citate, opt oameni au murit după ce Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova, România, a ars în a doua zi de Crăciun, marți dimineață, 26 decembrie. Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia. Ei au fost identificați pe baza probelor ADN.

Deocamdată au fost găsite carbonizate șapte persoane, iar a opta victimă nu a fost confirmată decedată oficial, dar au fost identificate fragmente de os care au fost trimise la laborator pentru expertiză. Pe 26 decembrie, ISU Prahova a anunțat că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar o zi mai târziu, șeful DSU, Raed Arafat, a dispus înlocuirea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, Răzvan Șandru. Tot Arafat a spus că foștii șefi ai ISU Prahova care au controlat Ferma Dacilor în 2019 au fost nevoiți să se pensioneze după mai multe sesizări.