Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reprezentanții Dumei de Stat din…

Reprezentanții Dumei de Stat din Rusia consideră că crearea „trioului asociat” dintre Ucraina, Georgia și R. Moldova seamănă cu „implementarea ordinelor SUA”

Foto: mfa.gov.md

Reprezentanții Dumei de Stat din Rusia consideră că crearea „trioului asociat” dintre Ucraina, Georgia și R. Moldova seamănă cu „implementarea ordinele SUA”.

„Crearea „trioului asociat” dintre Ucraina, Georgia și Moldova este o încercare de a construi un „cordon sanitar” împotriva Rusiei în partea de sud a spațiului post-sovietic. O astfel de uniune a trei țări seamănă cu „implementarea ordinelor SUA”, a declarat pentru RIA Novosti membra Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Elena Panina.

În cadrul interviului pentru RIA Novosti, Elena Panina a mai menționat că cooperarea dintre țări nu va avea nimic de-a face cu „integrarea europeană”, șansele Ucrainei și Georgiei în acest sens, în opinia sa, fiind aproape nule, iar pentru Moldova sunt relevante numai dacă această țară este absorbită de România.

Pe 17 mai curent, R. Moldova, Ucraina și Georgia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene.

„Memorandumul stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu Uniunea Europeană și oferă baza normativă pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică”.

Ceremonia de semnare a memorandumului de înțelegere între cele trei ministere de externe: