Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Răspunsul delegației Ucrainei cu privire…

Răspunsul delegației Ucrainei cu privire la solicitarea Rusiei de a se întâlni pentru negocieri în orașul Gomel din Belarus

Delegația Ucrainei nu va participa la negocierile cu Rusia în orașul Gomel din Belarus. Acest lucru a fost declarat de secretarul prezidențial al Ucrainei, Serghei Nikiforov.

„Am auzit declarații conform cărora o delegație rusă a sosit la Gomel pentru discuții. Trebuie să spun că reprezentanții Ucrainei nu vor fi acolo. Acest format a fost într-adevăr discutat. Dar, în ultimul moment, negociatorii ruși au cerut ca armata ucraineană să depună mai întâi armele. Pentru aceasta, s-a propus imediat să meargă pe „nava de război rusească”. Prin urmare, declarațiile și deciziile lor de astăzi, în ciuda faptului că totul merge sfidător către Gomel, sunt doar presiuni informaționale și o încercare de a transfera responsabilitatea perturbării în Ucraina”, a scris el pe Facebook.

Nikiforov a menționat că Ucraina este pregătită pentru negocieri, dar nu este pregătită să asculte nicio precondiție, inclusiv cele referitoare la locul de desfășurare.

„Nu putem merge în Belarus, de pe teritoriul căreia sunt trimise avioane și rachete în orașele noastre. De asemenea, în chestiunile legate de securitatea delegației noastre, ar trebui să ne bazăm pe garanțiile țării gazdă. Având în vedere evenimentele anterioare, astfel de garanții valorează foarte puțin”, a spus el.

Potrivit oficialului, Kievul este gata să se întâlnească în orice loc neutru și invită Moscova să se așeze la masa negocierilor cât mai curând posibil și să salveze viețile armatei sale.

LIVE TEXT/ A patra zi de război în Ucraina