Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primul centru de eliberare a…

Primul centru de eliberare a pașapoartelor rusești locuitorilor RPL

În Novoshakhtinsk, din regiunea Rostov, a fost deschis primul centru de eliberare a pașapoartelor rusești locuitorilor autoproclamatei Republici Populare Lugansk, relatează Interfax.

Material de pe  Novaya gazeta

Vicedirectorul Serviciului de migrație al RPL Ruslan Naida a spus că locuitorii autoproclamatei republici nu trebuie să călătorească în Rusia pentru a depune documentele: sunt depuse pe teritoriul republicii, iar persoana împuternicită le duce în Novoshakhtinsk.

Potrivit Direcției Generale de Migrație a MAI al Rusiei, un astfel de centru poate accepta până la 200 de cereri pe zi. Deja mâine un punct similar va fi deschis pentru locuitorii RPD. Unde anume va fi situat acest centru în MAI n-au precizat.

Reamintim că, pe 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind modul simplificat de obținere a cetățeniei pentru locuitorii RPD și RPL. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să depună o cerere la organele teritoriale ale MAI, împreună cu o copie a pașaportului.

La câteva zile după aceea, Putin a declarat că procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse se poate răspândi asupra tuturor cetățenilor Ucrainei. Decizia de a acorda cetățenilor Ucrainei pașapoarte rusești nu a fost încă luată, dar această problemă se află pe ordinea de zi a Kremlinului, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

La rândul său, Volodimir Zelenski, președintele ales al Ucrainei, a sugerat Moscovei să nu vorbi cu ucrainenii „în limbajul amenințărilor militare și presiunilor economice”, deoarece aceasta „nu este cea mai bună cale de încetare a focului și de deblocare a procesului de la Minsk”.

Foto: obozrevatel.com