Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primul caz de variolă a…

Primul caz de variolă a maimuței a fost descoperit în Rusia

Primul caz de infecție cu virusul variolei maimuțelor a fost confirmat în Rusia, Sankt Petersburg. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al lui Rosspozhivnadzor, informează RFE/RL.

Potrivit presei ruse, un tânăr care a venit dintr-o călătorie dintr-o țără europeană s-a îmbolnăvit de variolă și a mers la spital cu o erupție caracteristică. Examinarea biomaterialelor pacientului a confirmat că acesta a fost infectat cu variola maimuță. Pacientul a fost izolat, boala este ușoară, nu există nicio amenințare pentru viață, a menționat agenția rusă.

„Toate persoanele de contact au fost identificate în timp util și se află sub supraveghere medicală. În cazul în care diagnosticul este confirmat, li se va acorda toată asistența medicală necesară. Datorită inițierii în timp util a investigației epidurale, răspândirea în continuare a infecția a fost eliminată”, spun autoritățile ruse din Sănătate.

Ria Novosti, agenție rusească de știri afiliată Kremlinului, transmite că ministerul rus al Sănătății a anunțat că pacientul se află într-o stare satisfăcătoare.