Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Primarul orașului Mariupol: „Miercuri a…

Primarul orașului Mariupol: „Miercuri a fost cea mai dificilă zi de când armata rusească a invadat Ucraina”

Imagine-simbol; sursa foto: unian.net

Primarul orașului Mariupol din sudul Ucrainei a calificat ziua de miercuri drept cea mai dificilă zi de când armata rusească a invadat Ucraina. Într-o declarație publicată miercuri seara, 2 martie, pe Telegram, primarul Vadym Boychenko s-a adresat cetățenilor din Mariupol și a spus că forțele ucrainene au ripostat cu curaj împotriva celor care au atacat clădirile rezidențiale, scrie CNN.

Boychenko a mai spus că infrastructura a fost compromisă în oraș și că cetățenii sunt lipsiți de apă și electricitate.

„Iar voi, dragi cetățeni ai Mariupolului, sunteți mari eroi. Cu toții luptăm pentru libertatea noastră, pentru țara noastră, pentru singurul și unicul nostru Mariupol. Nu atacăm pe nimeni. Pur și simplu stăm acasă. Asta înseamnă că Dumnezeu este cu noi. Asta înseamnă că adevărul este cu noi. Asta înseamnă că victoria va fi de partea noastră”, a spus Boychencko.

De asemenea, el a mulțumit medicilor, lucrătorilor din serviciile publice, forțelor armate ucrainene și tuturor cetățenilor.

„Împreună vom supraviețui cu adevărat acestui lucru. Vom fi victorioși. Cred că o merităm. Noi suntem ucraineni. Ne iubim țara. Ne iubim orașul nostru. Glorie eroilor! Glorie Ucrainei!”, a spus el.

Potrivit autorităților ucrainene, miercuri, 2 martie, în spitalele din Mariupol erau internați 128 de persoane.