Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima reacție a lui Vladimir…

Prima reacție a lui Vladimir Zelensky după masacrul de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei

Sursa foto: Reuters

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a venit cu o reacție după masacrul de vineri, 22 martie, de la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, dar și după declarația președintelui rus Vladimir Putin.

Zelensky susține că „Putin, în loc să se ocupe de propriii cetățeni ai Rusiei și să li se adreseze, a tăcut o zi – gândindu-se cum să lege acest lucru de Ucraina. Totul este absolut previzibil”, se arată în mesajul președintelui ucrainean publicat pe pagina sa de Facebook. 

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident, atât Putin, cât și alți ticăloși încearcă pur și simplu să dea vina pe altcineva pentru tot ceea ce se întâmplă. Ei recurg întotdeauna la aceleași metode. S-a mai făcut și înainte. Au existat case aruncate în aer, împușcături și explozii. Și întotdeauna dau vina pe alții.

Au venit în Ucraina, ne ard orașele – și încearcă să dea vina pe Ucraina. Ei torturează, violează oameni. Au adus sute de mii de teroriști de-ai lor aici, pe pământ ucrainean, luptă împotriva noastră și nu le pasă ce se întâmplă în interiorul propriei lor țări.

Ieri s-au întâmplat toate acestea, iar acest Putin, în loc să se ocupe de propriii cetățeni ai Rusiei, să li se adreseze, a tăcut o zi – gândindu-se cum să lege acest lucru de Ucraina. Totul este absolut previzibil. Acele sute de mii de ruși care ucid acum pe pământ ucrainean ar fi cu siguranță suficiente pentru a opri orice teroriști. Iar dacă rușii sunt gata să moară în tăcere în „Crocus Halls” și să nu pună nicio întrebare agențiilor lor de securitate și de informații, atunci Putin va încerca din nou să întoarcă o astfel de situație în avantajul său personal. Teroriștii trebuie să piardă întotdeauna.

Le mulțumesc tuturor celor care apără cu adevărat viața! Sunt recunoscător tuturor oamenilor noștri care luptă împotriva terorii. Și în întreaga lume, trebuie să ne apărăm împotriva celor care consideră că oamenii sunt doar de prisos”, a declarat președintele ucrainean, Vladimir Zelensky.